Foto:

Råd om korona-viruset

Nyhet, Arbeidsliv, Sikkerhet og beredskap

Publisert

Foto:

Korona-viruset har etter hvert nådd flere land i Europa, og 19 personer er så langt smittet av viruset i Norge. NHO har en omfattende nettside om arbeidsrettslige sider ved smitte, og denne siden inneholder også lenker til andre nettsider med nyttig informasjon.

Det har etter hvert utviklet seg en viss frykt for virussmitte. Enkelte arbeidstakergrupper som ansatte i servicenæringer kan være spesielt utsatt for smitte fordi de har omfattende kontakt med mange mennesker i løpet av en arbeidsdag.

- Folkehelseinstituttet har en rekke råd om hvordan man kan unngå at viruset brer seg. Medlemsbedriftene bør gjennomgå disse og informere ansatte om nødvendige forholdsregler. I tillegg bør man forholde seg til Utenriksdepartementets reiseråd, og det kan være fordelaktig å ha en beredskapsplan i tilfelle ansatte blir smittet eller må oppholde seg i karantene i lengre tid, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

I løpet av ettermiddagen vil det også bli publisert en streamet versjon av et møte med direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet og avdelingsdirektør Steinar Olsen fra  Helsedirektoratet. Denne vil bli tilgjengelig for medlemsbedriftene på Arbinn.

Se NHO råd og finn ulike lenker her:

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: