Kjøresedler må fornyes som normalt

Nyhet, Næringspolitikk, Kollektivtransport

Publisert

Den midlertidige forskriften om forlenget gyldighet for kjøreseddel opphører 27.05.20. Samferdselsdepartementet opplyser i et brev til NHO Transport at det nå er tilstrekkelig kapasitet hos politi og fastleger til å behandle søknader om kjøresedler til sjåfører.

Med hjemmel i koronaloven ble det vedtatt en forskrift om utvidet gyldighet for kjøresedler. Samferdselsdepartementet mener det er tilfredsstillende kapasitet til å få fornyet kjøresedler, og de vil dermed ikke videreføre ordningen etter at koronaloven opphører 27.05.20.

Les brevet til NHO Transport.

- Hvis det ikke går greit å fornye kjøresedlene, ber vi om tilbakemelding fra medlemsbedriftene slik at NHO Transport kan ta opp problemstillingen på nytt, sier Jofri Lunde, næringspolitisk sjef i NHO Transport.

For yrkessjåførkompetansen gjelder følgende: "Yrkessjåførkompetanse som er utløpt i perioden 1. januar 2020 til og med 30. september 2020 kan benyttes i Norge i seks måneder fra utløpsdato". Dette og forlengelsen av førerrett er hjemlet i en egen forskrift. Les her

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: