Forbedrer kompensasjonsordningen

Et skritt i riktig retning, men situasjonen er så kritisk for næringslivet at de må gå lenger, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid.

Næringsminister Iselin Nybø har justert kompensasjonsordningen for reiselivet etter lanseringen av nye smitteverntiltak denne uken. Hun forlenger blant annet kompensasjonsordningen ut februar 2021.

Fra før er det kjent at både turbuss- og flybussaktører omfattes av den nye kompensasjonsordningen for reiselivet. Fredag 30. oktober varsler regjeringen at de gjør ytterligere forbedringer av denne ordningen.

Disse endringen gjør regjeringen nå:

  • Terskelverdien justeres til 30 prosent. Det vil si at du må ha et omsetningsfall per måned på 30 prosent for å ha mulighet til å søke om kompensasjon. Dette var tidligere 40 prosent.
  • Kompensasjonsgraden økes fra 50 prosent til 60 prosent. Det vil si at du får dekket 60 prosent av dine uunngåelige faste kostnader, justert for omsetningsfallet.
  • Taket for ordningen heves til 50 millioner per selskap/konsern per måned. Dette var tidligere 10 millioner. Tilskuddsbeløp opp til 20 mill. kr. utbetales i sin helhet, tilskuddsbeløp over dette avkortes med 50 prosent opp til øvre utbetalingsgrense på 50 mill. kr. er nådd.
  • Ordningen forlenges ut februar 2021.
  • Rammen til den tilhørende ventilordningen (ordningen som omfatter bedrifter med stor omsetning knyttet til reiselivet, men som ikke er definert inn gjennom næringskodene) økes til 150 mill. kr.  Denne var tidligere 100 mill. kr.

Les mer om justeringene i kompensasjonsordningen på nho.no

Les pressemeldingen fra regjeringen her.

Se hvilke NACE-koder som er omfattet av kompensasjonsordningen her

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: