Trekker søknad om bruk av utenlandske busser

Nyhet, Næringspolitikk, Taxi, Turbuss, Ekspressbuss

Publisert

Det blir mye buss for tog kjøring den kommende sommersesongen, her fra Oslo S.

Vy har nå trukket søknaden til Samferdselsdepartementet om å få bruke utenlandske turbusser til "buss for tog-kjøring" kommende sommersesong. Årsaken er at Vy får dekket behovet ved hjelp av norske turbusselskaper.

I januar ble det kjent at Vy, daværende NSB, hadde sendt en søknad om bruk av utenlandske aktører fordi man var redd for at kapasiteten blant norske selskaper ikke var tilstrekkelig. Det ble da lagt til grunn at man kommende sommer trengte flere busser enn tidligere år, og saken vakte stor oppmerksomhet i media.

- Vi er svært glade for at Vy har trukket søknaden og satset på norske turbusselskaper. Samtidig har våre medlemsbedrifter strukket seg langt for å imøtekomme Vys behov og ønsker. NHO Transport har også brukt mye tid på å overbevise både Vy og departementet om at norske selskaper kunne dekke behovet, og utfallet viser at våre medlemsbedrifter og foreningen hadde rett, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

Sannynligvis vil det bli bruk for mange busser også kommende sommersesonger. Det eksakte behovet for 2020 og senere vil imidlertid ikke være klart før Bane Nor har lagt mer konkrete planer for vedlikeholdsarbeidet etter 2019.

Les pressemelding fra Vy her:

https://www.vy.no/vygruppen/presse-og-nyheter/pressemeldinger/nok-busser-til-sommerens-arbeider

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: