Ny utsettelse av skattlegging av frikort

Nyhet, Rutebuss

Publisert

Utfordringer med rutiner for rapportering har gitt ny utsettelse på skattelegging av frikort. Foto: NHO Transport.

Innføring av skatt på frikort for ansatte i transportnæringen er på nytt utsatt med seks måneder og dermed frem til 01. januar 2020. Dette skyldes hovedsakelig store utfordringer med å finne løsninger på rapportering av verdien på frie reiser for ansatte på togsiden.

Dette fremgår av en pressemelding fra Finansdepartementet i dag. Utsettelsen vil ifølge departementet gi bransjen bedre mulighet for å etablere et godt og effektivt rapporteringssystem, men departementet vil allerede før sommerferien gjøre nødvendige forskriftsmessige endringer.

- Det er positivt at departementet innser at det trengs tid å få plass nødvendige systemer og rutiner. Det er imidlertid liten grunn til å anta at Skatteetatens veileder av 6. mai blir endret for bussbransjens del. Det er dermed fortsatt viktig at oppdragsgiverne og busselskapene finner gode løsninger for verdsettelse av frikort i hvert fylke og region via soneinndelinger basert på ansattes naturlige reisemønstre og bruksområder, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

Les Finansdepartementets pressemelding her.

Les også:

- Klargjørende om frikort

- Snur om frikort

- Ber om lettelser av fordelsbeskatningen

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: