Foto:

JVB feirer 100 års jubileum

Nyhet, Rutebuss, Turbuss, Ekspressbuss

Publisert

Flere gamle og nåværende medarbeidere var samlet på Fagernes Verkstedsenter den 16. november 2019, i anledning JVB sitt 100 års jubileum. Foto:

Et av Norges mest tradisjonsrike busselskap feiret i helgen sitt 100 års jubileum på hjemtraktene i Fagernes. Gjennom årene og til idag har selskapet levert en bred rekke transporttjenester med alt fra beltebiler til ekspress og turbusser, for å nevne noen.

Helgen 16. november 2019 feiret altså et av Norges mest tradisjonsrike busselskaper 100 års jubileum, nemlig A/S Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap, eller "JVB" som de gjerne kalles.

Til tross for 100 år som ble feiret denne helgen i november 2019, har selskapet likevel røtter tilbake til 1909, da de to gamle firmaene A/S Jotunheim og A/S Valdresrutens Automobilselskap begge var i planleggingsfasen, og senere i full drift sommeren 1910. En høstdag i november 1919 holdt likevel begge selskapene generalforsamling på Fagernes Hotell, hvor det ble besluttet at virksomhetene ville bli oppløst og nedlagt. Straks deretter ble det holdt stiftelsesmøte i det nye A/S Jotunheimen og Valdresruten Automobilselskap, som er navnet den dag i dag. 

Frem til 2019 følger det derfra en svært innholdsrik historie. Kaken (under) som ble servert under jubileumet reflekterte derfor også flere av de ulike transporttjenestene JVB har og fortsatt utfører.

Gamle og nye fjes

I anledningen 100 års jubileumet var det på sin plass for en samling av flere tidligere ansatte, i tillegg til dagens sjåførstab, administrasjon, og ulike samarbeidspartnere. Blant sjåførstaben kom det frem at JVB har hatt og fortsatt har en svært lojal og dyktig gruppe ansatte som representerer firmaet utad. Enkelte sjåfører har jobbet i selskapet i over 50 år, og samarbeidet med fagforeningene ble trukket frem som svært godt i selskapet.

Det ble også holdt flere taler under jubileumet, deriblant fra tidligere ansatte og lokale ordførere som understrekte viktigheten av samarbeidet med JVB, og den viktige rollen selskapet spiller i lokalsamfunnet. Også dagens administrerende direktør, Helge Kvame sa noen ord om nyere historie, opp- og nedturer, samt planer for selskapet fremover. For dagens virksomhet trakk Kvame frem ekspressbussvirksomheten som en viktig bærebjelke i selskapet, som foregår i samarbeid med NOR-WAY Bussekspress, under navnet av den tradisjonelle "Valdresekspressen".  

Under står Kvame sammen med administrerende direktør i NOR-WAY Bussekspress, Merethe Olsen og en av selskapets busser som kjører "Valdresekspressen". Ruta har eksistert siden 1985, og går fra Oslo Bussterminal til 3 forskjellige destinasjoner i Valdresområdet.

Et godt samarbeid

I NHO Transport arbeider JVB aktivt med bransjespørsmål som bidrar til gode rammebetingelser for bussnæringen. NHO Transport takker for dette viktige bidraget og gratulerer så mye med 100 års jubileumet, med beste ønsker for de neste 100.

Se bilder fra jubileumsdagen på NHO Transports Facebook side her.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: