Hvordan reiser vi i fremtiden?

Det var godt oppmøte under frokostseminaret om "fremtidens reiser". Her innleder foredragsholder og teknologioptimist Eirik Norman Hansen for de fremmøtte.

Onsdag 28. august arrangerte K-utvalget (Kollektivutvalget for Gardermoen) frokostseminar om fremtidens reiser. Sammen med noen av Norges største transportselskaper, spennende innledere og godt oppmøte ble det en formiddag med både visjoner og feiring av Europas høyeste kollektivandel til landets største flyplass.

K-utvalget består av alle transportører til Oslo lufthavn, herunder Flybussen, Ruter, Vy, Flytoget og Schaus Buss, i tillegg til NHO Transport sin sekretærrolle.

Kombinert har aktørene sammen bidratt til at Oslo Lufthavn i dag har Europas høyeste kollektivandel med hele 72 % kollektivreisende til og fra flyplassen. Dette var bakgrunnen for frokostseminaret som ble arrangert 28 august, med både en feiring av den høye kollektivandelen, samt en mulighet til å spå hvordan vi vil reise i fremtiden.

Programmet ble lagt opp med innledninger fra henholdsvis Flytogets administrerende direktør Philipp Engedal og påtroppende lufthavnsdirektør i Avinor Oslo Lufthavn, Stine Ramstad Westby. Foruten bakgrunnen for K-utvalget, understrekte begge den historisk positive utviklingen med dagens svært høye kollektivandel til Oslo Lufthavn, og hvordan man har kommet dit.

Ungdomspolitikerne ble utfordret på sine tanker om hvordan vi reiser i fremtiden.

Etter dette innledet foredragsholder og teknologioptimist Eirik Norman Hansen om sine tanker rundt hvordan man vil reise i fremtiden, med foredraget "fra hjul til teleportering - et blikk inn i fremtiden". Seminaret avsluttet med en paneldebatt med representanter fra ungdomspartiene Krfu, Unge Høyre, AUF og Sosialistisk Ungdom.

K-utvalget ser frem til videre arbeid med å ytterligere øke ambisjonen om en stadig høyrere kollektivandel til Oslo Lufthavn, i tett samarbeid med alle aktører og samarbeidspartnere.

Se presentasjonen fra Flytoget og Avinor her.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: