En av fem sjåfører bruker mobiltelefon

En undersøkelse utført av Transportøkonomisk institutt blant 689 bussjåfører viser at hver femte bruker mobiltelefon mens de kjører, men det skjer stort sett mindre enn en gang per uke. Samtidig tror de at annenhver kollega bruker mobiltelefon minst en gang i uka.

Forskerne bak undersøkelsen hevder at inkonsekvent behandling av mobiltelefon blant busselskapene er en medvirkende årsak til bruksmønsteret. Samtidig er bussjåfører som andre og ønsker å holde seg orientert og ha kontakt med familie og venner.

- Vi har så langt ikke fått rapporter om uhell eller ulykker på grunn av sjåførenes mobiltelefonbruk. Vi ønsker likevel ikke å bagatellisere problemstillingen og beklager hvis passasjerer har følt seg utrygge på grunn av sjåførenes mobiltelefonbruk, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange, til NRK Østlandsendinga.

Han tilføyer at mobiltelefonbruk under kjøring er ulovlig og representerer et tillitsbrudd. Busselskapene vil håndtere dette som en personalsak, som i ytterste konsekvens kan medføre at sjåføren mister jobben.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: