Elektrisk overtagelse for Unibuss

Foto: NHO Transport.

Torsdag 28 februar 2019 ble det ved Rådhuset i Oslo vist frem nye elektriske busser som skal settes i drift av Unibuss. Bussene er av typen VDL Citea Electric og skal inn på en rekke linjer i Oslo

I alt skal det 70 nye elbusser inn i Oslos kollektivtrafikk i 2019. Foruten Unibuss som står for 40 av disse bussene, skal også Nobina og Norgesbuss levere de resterende 30 elektriske bussene. For Unibuss blir linjene 20, 21, 28, 34, 37, 54 og 74 elektrifisert. 

Under torsdagens arrangement var blant andre byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg tilstede. Hun påpekte at innfasingen av elektriske busser er et viktig ledd i å gjøre Oslo til en nullutslippsby innen 2030. Administrerende direktør i Unibuss, Øystein Svendsen understrekte at det var en merkedag for Unibuss, og at kollektivtransporten har et viktig ansvar for å gjøre byen mer miljøvennlig.

Det er ikke bare i Oslo det er innført eller planlagt stor utrulling av elbusser for tiden. Sist uke ble det kjent at Bergen skal anskaffe opp mot 80 elektriske busser med oppstart i 2020, og det ble nylig satt inn elektriske busser i drift i Drammen.  Også Boreal drifter allerede nå elektriske busser i Kristiansand, mens Stavanger har hatt pilotprosjekt gående i flere år. Høsten 2019 skal også Trondheim få inn en stor elektrisk bussflåte i regi av Tide.

Se flere bilder fra torsdagens arrangement i Oslo på NHO Transport sin Facebook side.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: