100 potensielle bussjåfører

80 elever fra Etterstad Vgs ble fraktet til arrangementet i en buss fra Nobina. Foto: SOTIN.

Lærlingedagen for Transport og logistikk i Oslo 2018 gikk av stabelen 26. september. Over 100 elever deltok. Fra Etterstad Vgs ble 80 elever transportert til arrangementet i en buss fra Nobina.

Arrangementet ble holdt hos Transportformidlingen, og var et samarbeid mellom Opplæringskontoret for service og samferdsel i Oslo og Akershus, SOTIN, Norges Lastebileierforbund og NHO Transport.

Elevene, sammen med sine lærere og rådgivere, ble fraktet til arrangementet i en av elbussene til Nobina som går i drift i Oslo. På turen ble bussjåføryrket presentert, og bussens sjåfør, Michuel, fortalte om hvordan det er å kjøre en så teknologisk avansert buss. 

Forskjellige yrkesmuligheter innen transport og logistikk ble presentert under arrangementet, og det var utstyr som biler, kran og simulator utstilt for prøving. Samferdselsminister Jon Georg Dale var til stede, og markerte den samfunnsmessige viktigheten av å få utdannet dyktige yrkessjåfører.

Å være busslærling

Som en av de første postene på programmet ble det vist en film med intervju av en busslærling, og deretter holdt Jon H. Stordrange fra NHO Transport et innlegg. Han åpnet med å si at det er behov for 1.000 nye bussjåfører i Norge hvert år, dette er dokumentert i en rapport fra Urbanet Analyse

– Det er mange gode grunner til å bli bussjåfør. Det er et trygt og attraktivt yrke. Du får god lønn, har regulerte arbeidsforhold og treffer mange hyggelige mennesker. Det finnes bussjåførjobber i hele landet, og bussbedriftene tilbyr lærlingeplasser, sa til de oppmøtte Stordrange.

Les brosjyre om bussjåførutdanning her

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: