Statens vegvesen har i et brev til NHO Transport datert 11. april 2018 presisert at passasjerer i buss ikke skal ilegges gebyr hvis setebeltet er for kort. Det understrekes at man ikke skal foreta en konkret måling av hvorvidt beltet er langt nok. Det hele skal i stedet baseres på en skjønnsmessig vurdering og en visuell observasjon.

Det forutsettes imidlertid at belteforlengere ikke er tilgjengelige. Statens Vegvesen gav NHO Transport i høst beskjed om at etaten ikke kunne godkjenne belteforlengere, og dette var årsaken til at NHO Transport i et brev datert 6. desember 2017 reiste spørsmålet om passasjerene kunne ilegges gebyr når beltene er for korte.

- Vi er glade for at Statens Vegvesen nå har kommet med denne presiseringen og regner med at alle kontrollører har fått beskjed om at gebyr ikke skal ilegges når setebeltet er for kort. Sjåførene bør også informeres om dette slik at man slipper unødvendige diskusjoner med passasjerer og kontrollører, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

Les brevet fra Statens Vegvesen her

 

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: