Varsler kontroll av belte i buss

Statens vegvesen har denne uke startet kontroller av beltebruk i buss. Tallene viser at andelen som bruker belte er økende

Det er heldigvis få bussulykker, men konsekvensene er likevel store om ulykken skulle finne sted. Derfor startet Statens vegvesen, torsdag 15. mars med kontroll av belte i buss over hele landet.

Vegvesenet opplyser at ni mennesker ble drept i bussulykker i tidsrommet 2014 til 2016. De mest alvorlige bussulykkene i Norge har vært i busser der det har vært belter, men hvor de ikke var i bruk.

Foruten den tilknyttede sikkerhetsrisikoen, kan du i tillegg risikere å få en bot på 1500 kroner.

Stadig flere husker beltet

Under fjorårets kontroller kontrollerte Statens vegvesen 1087 busser med totalt 18 782 passasjerer. 705 passasjerer satt usikret. Andelen som bruker belte i buss og som er klar over at det er påbudt å bruke belte i buss, øker.

-Dette er en positiv utvikling, men vi har fortsatt en vei å gå. Folk er flinke til å bruke belte i bil og vi ønsker at de skal ta med seg den gode vanen når de kjører buss. Mer informasjon, kontroller og muligheten for gebyr bidrar til å øke beltebruken, sier Ida Bergene Kongsrud i Statens vegvesen.

NHO Transport, Norsk Transportarbeiderforbund og Yrkestrafikkforbundet er samarbeidspartnere til kampanjen om å øke beltebruken i buss.

Se filmen Barnekontrolløren her: https://youtu.be/Z4ov7czDR1c

 Følg Bilbelteløftet på Facebook - https://www.facebook.com/bilbelteloftet

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: