Møte med ny statssekretær

Anders B. Werp fra Høyre tiltrådte som statssekretær i Samferdselsdepartementet 23. oktober. Han etterfølger Tom-Christer Nilsen, som ble innvalgt på Stortinget for Høyre i Hordaland. NHO Transport hadde et første møte med den nye statssekretæren allerede 31. oktober.

Hensikten med møtet var å bli kjent og orientere om NHO Transport og medlemsbedriftenes situasjon og utfordringer. Sentrale temaer var dermed fremkommelighet, miljø og fremtidige teknologiløsninger, behovet for bussjåfører, ekspressbussenes situasjon, kabotasje og fremtidig regulering av drosjemarkedet.

- Vi rakk også innom behovet for standardisering av bussmateriell og anbudsgrunnlag samt -kontrakter. Endringsbestemmelser og risikofordelingen mellom oppdragsgiver og operatør ble også berørt, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

Departementet holder nå på å avslutte arbeidet med handlingsplan for kollektivtransport. Denne planen skal være er oppfølging av ny Nasjonal transportplan, som ble vedtatt av Stortinget i juni i år.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: