Innfører vektbegrensning i Oslofjordtunnelen

Statens Vegvesen har besluttet å innføre en vektbegrensning på 32 tonn for kjøretøy i Oslofjordtunnelen. Dette innføres fra onsdag 11. oktober kl. 07:00 i rushtiden på hverdager, i tidsrommene 07:00 – 09:00 og 15:00 – 18:00. Endringen erstatter tidligere lengdeforbud på 12 meter.

Etter innspill fra næringen på informasjonsmøte med Statens Vegvesen i september, har etaten nå besluttet å innføre vektbegrensning istedenfor lengdebegrensning på kjøretøy i Oslofjordtunnelen. Tiltaket var ett av flere forslag som ble spilt inn fra en samlet næring for å lette trykket under oppgraderingsarbeidet i Nordbytunnelen, som pågår frem til desember.

– Slik situasjonen er nå, kan vi imøtekomme ønsket fra transportnæringen om at flere kjøretøy, deriblant busser, kan kjøre gjennom Oslofjordtunnelen i rushtiden sier Nils Karbø, avdelingsdirektør i Statens Vegvesen.

– Endringen vil også gjøre trafikkavviklingen i Folloområdet litt enklere mens rehabiliteringen av Nordbytunnelen pågår, sier Karbø.

På lik linje med vektkontroller som har blitt gjennomført knyttet til lengde, skal det nå gjennomføres kontroller for vekt med mobile vekter. Overtredelse vil medføre gebyr, opplyser Vegvesenet.

Forbudet for kjøretøy lengre enn 12 meter ble innført 29. mai i år, som følge av brannen 5. mai.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: